Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμο: 27553 60100

Εκδηλώσεις

Άστρος: Στο Άστρος γίνεται τριήμερο πανηγύρι της Αναλήψεως και την πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα γιορτή για την επέτειο της Β' εθνοσυνέλευσης του 1823.

Παράλιο Άστρος: Στο Παράλιο Άστρος με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται η Βάπτιση στις 6 Ιανουαρίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25/3. Ξεχωριστές εκδηλώσεις είναι η ημέρα της Ψαριάς ή Τράτας, και η Ναυτική Εβδομάδα που γίνεται εκ περιτροπής με το Λεωνίδιο.

Πλάτανος: Στη γέμιση του φεγγαριού του Αυγούστου διοργανώνονται στο χωριό οι γιορτές των Νερών, των Φεγγαριών και των Ερώτων με πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και με χορούς και γλέντια.Ξεχωριστή και σημαντική είναι η Γιορτή του Κερασιού που διοργανώνεται στο τέλος κάθε Μάη . Το πανηγύρι του χωριού είναι στις 24 και 25 Ιουλίου -εορτή της Αγ. Άννας.

Καστάνιτσα: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (5 και 6 Αυγούστου) και το παραδοσιακό πανηγύρι κρατάει δύο ημέρες. Το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε Αυγούστο οι Πολιτιστικοί Φορείς του χωριού διοργανώνουν Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ενώ στο τέλος κάθε Οκτώβρη - το τελευταίο Σαββατοκύριακο - διοργανώνεται Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ , μια Γιορτή που καθιερώθηκε από το 1983 και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Πραστός: Το πανηγύρι του χωριού (Άγιοι Ταξιάρχες) γιορτάζεται στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και είναι επίσης ένα από τα λίγα παραδοσιακά Δημοτικά Πανηγύρια που διατηρήθηκαν αναλλοίωτα μέχρι τις μέρες μας.

Άγ. Ανδρέας: Στις 21 Μαϊου γιορτάζει ο Πολιούχος Ναός Αγ. Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης και την παραμονή διοργανώνεται δημοτικό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού. Πολιτιστικές Εκδηλώσεις διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο όπως το Καρναβάλι. Με παρέλαση αρμάτων και καρναβαλικών ομάδων.

Κορακοβούνι: Το χωριό γιορτάζει την 1 Ιανουαρίου εορτή Αγ. Βασιλείου ενώ παραδοσιακό πανηγύρι γίνεται και του Αγ. Χαραλάμπους 10 Φεβρουαρίου.

Μελιγού: Ο Πολιούχος Άγιος του χωριού γιορτάζεται στις 7 Ιανουαρίου (Αγ. Ιωάννη Προδρόμου) ενώ παραδοσιακό πανηγύρι υπάρχει και στο Ιστορικό Μοναστήρι της Αγ. Τριάδος .

Δολιανά: Στο τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών διοργανώνουν σημαντικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με τη ονομασία ΗΡΩΔΕΙΑ στο αρχαιολογικό χώρο ανασκαφών της Εύας . Περιοδικά και στα Άνω Δολιανά στο τέλος του Μάη γίνεται η αναπαράσταση της ιστορικής νικηφόρας μάχης κατά των τούρκων (Μάϊος 1923).

Αγιάννης: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος στο τέλος του Ιουλίου διοργανώνει στο γραφικό οικισμό σημαντικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις .

Άγ. Πέτρος: Το κεφαλοχώρι του Πάρνωνα γιορτάζει στις 28 και 29 Ιουνίου τον Πολιούχο Άγ. Πέτρο ενώ με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται και η Γιορτή του Αγ. Νείλου 7 Μαίου. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου οι Πολιτιστικοί Φορείς διοργανώνουν τα Τάνεια - σημαντικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με πολλά θέματα , εκθέσεις , αφιερώματα και μουσικές βραδυές.

Καστρί: Το χωριό γιορτάζει στις 6 Δεκεμβρίου και στις 8 Μάιου τον Άγ. Νικόλαο ενώ υπάρχουν και τα πανηγύρι του Αγ. Πενταλεήμονα στις 27 Ιουλίου.

Άνω Βέρβενα: Στις 24 και 25 Ιουλίου με παραδοσιακό Πανηγύρι γιορτάζεται η Γιορτή της Αγ. Άννης ενώ διήμερο είναι και το πανηγύρι τα Παναγίας 14 και 15 Αυγούστου.