Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμο: 27553 60100

Κυνουρία

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με έδρα το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας, αποτελείται από 26 Τοπικά Διαμερίσματα και 40 οικισμούς, βρίσκεται στο βόρειο ανατολικό τμήμα του Νομού Αρκαδίας και ένα μέρος του βρέχεται από τα νερά του Αργολικού Κόλπου. Ο Δήμος μας, ως ενιαία διοικητική ενότητα, συγκροτήθηκε με το Νόμο «Ιωάννης Καποδίστριας» και είναι ο δεύτερος σε έκταση Δήμος της Ελλάδας με έκταση 575.680 στρέμματα.

Χαρακτηριστικά της περιοχής μας είναι το «αντάμωμα» των όμορφων βουνών με τη στραφταλίζουσα θάλασσα, η έντονη εναλλαγή του απόλυτου μπλε με το υπέροχο πράσινο των ελαιώνων και το επιβλητικό φόντο των ελατοσκέπαστων δασών και των παραγωγικών καστανεώνων.

Ο Δήμος μας, είναι μία πολύ όμορφη γωνιά της πανέμορφης χώρας μας, που απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και μπορεί να προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες αλλά και ευκαιρίες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης.

Τα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα, όπως το Παράλιο Άστρος, το Ξηροπήγαδο, η περιοχή «πόρτες» της Μελιγούς, η παραλία των Βερβένων, και η παραλία του Αγίου Ανδρέα,

Ο Πάρνωνας, το όμορφο αλλά και ευκολοδιάβατο βουνό, του οποίου η ψηλότερη κορυφή του, η Μεγάλη Τούρλα, με υψόμετρο 1936 μέτρα βρίσκεται στην καρδιά του Δήμου μας ανάμεσα στον Άγιο Πέτρο και στην Καστάνιτσα, είναι γεμάτος με Ιστορικά, Θρησκευτικά και Πολιτιστικά μνημεία, αλλά και πολλούς προορισμούς, που αποτελούν εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν, τη φύση και τη ξεγνοιασιά που αυτή προσφέρει.

Οι όμορφες παραλίες της περιοχής μας, με τα καθαρά νερά, είναι ιδανικά μέρη για ατέλειωτες ώρες κολύμβησης και διακοπές υψηλού επιπέδου.

Η περιοχή που σήμερα αποτελεί το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, κουβαλάει από τα βάθη των αιώνων και διατηρεί μέχρι και σήμερα. πλούσιο και αναλλοίωτο ιστορικό και λαϊκό πολιτισμό, σπουδαίες παραδόσεις, όμορφα έθιμα, και αξιόλογη αρχιτεκτονική κληρονομιά.

Η Ιστορία του τόπου είναι γραμμένοι στα Κάστρα μας, στα πεδία των ιστορικών μαχών όπως των Δολιανών και των Βερβένων, στον τόπο που έγινε η Β΄ των Ελλήνων Εθνοσυνέλευση, στην έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, και στα λείψανα των αρχαίων πόλεων και λιμανιών.

Ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας είναι καταγεγραμμένες στις καρδιές των ανθρώπων της περιοχής, οι οποίο σας προσκαλούν για να σας ξεναγήσουν σε αυτές.

Γνωρίστε το Δήμο μας μέσα από αυτές τις σελίδες και ελάτε να φιλοξενηθείτε στον τόπο μας και να βιώσετε όμορφες στιγμές.